0515 433 121

ENGINEERING

ENGINEERING

De bouwkundige en constructieve uitwerking van de projecten wordt verricht door een ervaren team van BIM-modelleurs en engineers. Daarbij wordt het Bouw Informatie Model, kortweg BIM, vanaf het ontwerp ingezet om een driedimensionaal beeld van de faciliteit te geven. In het BIM-model vormen het architectonische concept, de functionele en ruimtelijke indeling, de ruimtelijke opbouw en de reserveringen de basis voor de integratie van de constructie, installatietechniek en procesinstallaties.

Engineering - Het4kant

Productielocaties die worden gebruikt voor het verwerken van voedsel moeten aan specifieke eisen voldoen. Denk hierbij aan de strenge normen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. Het doel is om faciliteiten te ontwerpen die niet alleen voldoen aan hoge productiestandaarden, maar die ook duurzaam, veilig en efficiënt zijn. Door onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander hoe je dit tot een integraal ontwerp kunt brengen die aan alle eisen en wensen voldoet.

Daarbij houden wij rekening met een efficiënte indeling om een soepele productiestroom te waarborgen. In het ontwerp houden we tevens rekening met de verschillende stappen in het productieproces; van grondstoffenontvangst tot verpakking. Faciliteiten worden zo ontworpen dat ze gemakkelijk te reinigen zijn om de naleving van de hygiënenormen te waarborgen. Daarnaast wordt er in het ontwerp aandacht besteed aan de toegankelijkheid ten behoeve van onderhoud van de apparatuur. Bij het ontwerpen van een productielocatie wordt ook rekening gehouden met logistieke aspecten zoals de ontvangst van grondstoffen en de opslag en efficiënte distributie van het eindproduct.

Engineering - Het4kant
Bouwkundig- en constructieve uitwerking - Het4kant
Engineers - Het4kant
Engineering - Het4kant II

Wilt u meer weten over onze dienst Engineering, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Het BIM-model laat de resultaten van al deze keuzes zien op zowel technisch, praktisch en visueel gebied. Een BIM-model omvat het ontwerp, constructieonderdelen, relaties tussen de onderdelen en eigenschappen van bouwelementen.

Vanuit het BIM-model worden 2D-tekeningen gegenereerd voor:

  • Omgevingsvergunning;
  • Hygiënezoneringen;
  • Prijsvorming;
  • Revisie;
  • Gebruik en exploitatie.

Daarnaast wordt het 3D-model gebruikt voor de coördinatie en afstemming tussen de projectpartners en maakt het een virtuele tour door de faciliteit mogelijk.
 

Wilt u meer weten over onze dienst Engineering, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze dienst Engineering neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.